Αγαπητές υποψήφιες και αγαπητοί υποψήφιοι,
Με ιδιαίτερη χαρά σας προσκαλούμε να γνωρίσετε το νέο μεταπτυχιακό πρόγραμμα Σπουδών σε θέματα αιχμής «Ιατρική Ακριβείας και Νέες Θεραπείες» / «Precision Medicine and Novel Therapies» (PRETH), που ξεκινά το Μάρτιο του 2025 και προσφέρεται από τη Σχολή Θετικών Επιστημών και Τεχνολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου (Ε.Α.Π./HOU) και από το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ/BRFAA).
Με παρουσιάσεις και συζητήσεις με την Διιδρυματική Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών και τα Συνεργαζόμενα Μέλη, θα έχετε την ευκαιρία να ενημερωθείτε για την διεπιστημονική προσέγγιση, το σκοπό, το περιεχόμενο και τη διάρθρωση του Προγράμματος, καθώς και την εκπαιδευτική μεθοδολογία που ακολουθείται.
Θα ξεναγηθείτε στις εγκαταστάσεις του ΙΙΒΕΑΑ, ώστε να γνωρίσετε από κοντά τις δραστηριότητες και τον εξοπλισμό των εργαστηρίων που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα. Στα εργαστήρια και τις ειδικές Μονάδες Τεχνολογίας αιχμής μπορείτε να ασκηθείτε στο πλαίσιο της φοίτησής σας, και να αποκτήσετε γνώσεις και δεξιότητες, για να αντιμετωπίσετε τις προκλήσεις της σύγχρονης εποχής στο χώρο της ιατροβιολογικής έρευνας, της υγείας, αλλά και της φαρμακευτικής βιομηχανίας.
Σας περιμένουμε!
H Επιτροπή Προγράμματος Σπουδών
Ο Πρόεδρος
Ακαδημαϊκός Δημήτρης Θάνος
Τα Μέλη
Αχιλλέας Καμέας
Δήμητρα Μάγκουρα
Αργυρώ Σγουρού
Μαρία Χατζηνικολάου
A. Welcome Remarks [Hybrid]
B. Introduction to Masters Program PRETH [Hybrid]
Innovation and Research Activities at BRFAA | Academician Dr. Dimitris Thanos, BRFAA |
HOU mission and student oriented education at SST | Dr. Maria Hadjinicolaou, HOU |
Distance learning environment through HOU platforms | Dr. Argyro Sgourou, HOU |
Conceptual Framework and Necessity of PRETH | Dr. Dimitra Mangoura, BRFAA |
Biomarkers in Precision Medicine | Dr. Kostas Vekrellis, BRFAA |
Applied Omics | Dr. Apostolos Klinakis, BRFAA |
Computational Biology & Applied Statistics for Precision Medicine | Dr. Aristotelis Chatziioannou, BRFAA |
Bioinformatics for Precision Medicine | Dr. Ioannis Michalopoulos, BRFAA |
Bioethics and clinical trials | Dr. Ioanna Tzoulaki, BRFAA |
Novel Therapies towards Clinical Application | Dr. Vangelis Andreakos, BRFAA |
Biomedical, Clinical and Translational Research | Dr. Christos Zervas, BRFAA |
Molecular and Clinical Aspects of Cancers | Dr. Sarantis Gagos, BRFAA |
Dissertations | Dr. Dimitra Mangoura, BRFAA |
C. Laboratories and Facilities Visit [In Person]
Please note: