Biomedical Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, Ακαδημίας ΑθηνώνΑκαδημία Αθηνών
Νέα :ΙΙΒΕΑΑ στην 90ή ΔΕΘ

Το ΙΙΒΕΑΑ στην 90ή ΔΕΘ – Μια παρουσία γεμάτη έρευνα, γνώση και ενθουσιασμό!

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παρουσία του ΙΙΒΕΑΑ στην 90ή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, με ιδιαίτερα μεγάλη προσέλευση και θερμή ανταπόκριση από επισκέπτες κάθε ηλικίας.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του ΙΙΒΕΑΑ πραγματοποιήθηκαν δύο θεματικές ομιλίες:
Ο Πρόεδρος του Επιστημονικού Συμβουλίου, Κωνσταντίνος Ταμβακόπουλος, παρουσίασε τη συμβολή του ΙΙΒΕΑΑ στη μεταφραστική έρευνα, στις νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις, στις ευρεσιτεχνίες, στις διαπιστευμένες μονάδες GLP και GMP, στις κλινικές υπηρεσίες και στις νέες ερευνητικές υποδομές.
Η Διευθύντρια Ερευνών, Ιωάννα Τζουλάκη, ανέδειξε τη νέα στρατηγική κατεύθυνση του ΙΙΒΕΑΑ στην Υπολογιστική Βιολογία και την Τεχνητή Νοημοσύνη, παρουσιάζοντας τη συμβολή των γονιδιωματικών δεδομένων, του Greek Genome Center και των προηγμένων υπολογιστικών μεθόδων στην Ιατρική Ακριβείας.

Στο booth του ΙΙΒΕΑΑ, οι ερευνητικές ομάδες μετέτρεψαν την επιστήμη σε βιωματική εμπειρία. Μικροί και μεγάλοι παρατήρησαν στο μικροσκόπιο φυσιολογικό και καρκινικό παγκρεατικό ιστό, δείγματα εγκεφάλου και κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος, γνώρισαν τα οργανοειδή και τη μέθοδο ELISA και δοκίμασαν εργαστηριακές πιπέτες ακριβείας.

Μέσα από τις δράσεις «Γίνε ερευνητής – Κάνε τη διάγνωση» και «Βρες το κύτταρο», τα παιδιά (και οι μεγάλοι!) έγιναν για λίγο επιστήμονες, εξερευνώντας με ενθουσιασμό τον κόσμο της βιοϊατρικής έρευνας.


Ευχαριστούμε θερμά τους ερευνητές και το προσωπικό του ΙΙΒΕΑΑ που συνέβαλαν σε αυτή την ξεχωριστή παρουσία!